top of page

 

Grupa Dragon va strânge cei mai dedicați practicanți, iar, de acum înainte, evoluția fiecăruia va depinde în mare măsură de timpul acordat și seriozitatea cu care vor trata pregătirea personală.


Deoarce partea externă a antrenamentului a fost asimilată, practicantul are deja însușite toate bazele și are condiția fizică și înțelegerea mentală necesară pentru a începe practica internă. Astfel, din acest moment, vom putea să punem accentul pe Fali și Fajin, să introducem noțiuni din Sistemul TaiJi și să antrenăm generarea de forță prin intermediul relaxării. Fiecare practicant va putea să își aleagă ordinea în care va învăța formele interne, în funcție de stilul personal. Aceste forme vor necesita o perioadă mai lungă de exersare, deoarece ele însele reprezintă un sistem cu baze proprii, nu doar o succesiune de mișcări standard. Prima etapă este reprezentată de învățarea secvenței, fiind urmată de o perioadă în care practicantul înțelege și internalizează mișcarea.


Cea mai importantă caracteristică care va putea fi dezvoltată va fi forța explozivă. Pentru înțelegerea modului de generare al acesteia este nevoie de o practică îndelungată, din acest motiv regăsindu-se în această ultimă etapă.

 

Obiective de atins

 

Scopul antrenamentului de acum înainte nu mai este acela de a promova examenul de centură, ci de a influența evoluția personală. Astfel, am introdus o listă de obiective, pe termen lung, pe care fiecare practicant ar trebui să încerce să le realizeze:

 • forme interne:

 1. BaGuaZhang 八卦掌 (Palma celor 8 Trigrame)

 2. XingYiQuan 形意拳 (Boxul Formei si al Intentiei)

 3. BaJiQuan 八极拳 (Boxul celor 8 Extreme)

 4. XuanWuQuan 玄武拳  (Boxul Razboinicului Intunecat)

 5. TaiYi WuXingQuan 太乙五行拳 (Boxul Miscarii Supreme al celor 5 elemente)

 • forme cu arme:

 1. FuChen 拂尘 (Biciul Taoist)

 2. FangBianChan 方便铲 (Lopata Calugarului)

 3. QiXingJian 七星剑 (Sabia celor 7 Stele)

 4. TaiJiJian 太极剑 (Sabia TaiJi)

 • exerciții de condiționare:

 1. flotări într-o mână

 2. genuflexiuni într-un picior

 3. ridicări de picioare din atârnat

 4. tracțiuni într-o mână

 5. flotări într-o mână din stând în mâini la perete

 6. podul întreg cu îndreptare

 • acrobații:

 1. front-flip

 2. side-flip

 3. back-flip

 4. butterfly-twist

 5. aerial-twist

bottom of page