top of page
Despre noi | Wuxia |Wudang

 

Motivul pentru care am ales să mergem pe drumul acesta, pe lângă pasiunea noastră pentru ceea ce facem, este să transmitem o abordare cât mai apropiată de cea tradițională chinezească. Cunoștințele pe care le-am dobândit după mult timp de practică ne-au făcut să înțelegem că, pentru a ajunge la practica internă, este necesară stăpânirea la un nivel foarte înalt al practicii externe. Fără a-ți cunoaște propriul corp și limitele acestuia și fără a avea o condiție fizică superioară din toate punctele de vedere, orice practică internă este în zadar. În acest sens, practica noastră constă în obținerea de rezultate palpabile și vizibile, fără a avea vreo interpretare ezoterică. 

Conform termenului ”Kung Fu” 功夫, pentru a obține rezultate este nevoie de timp, dedicație, efort și de o precepție realistă asupra drumului care trebuie parcurs. 

În momentul acesta, putem spune că reprezentăm cu mândrie cea de-a 16-a generație din Linia SanFengPai 三丰派, fiind discipolii Maestrului Yuan Xiu Gang 袁修刚, fondatorul Wudang Daoist Traditional Kung Fu Academy 武 当 山 道 家 传 统 武 术 馆. Acest statut ne dă sarcina de a trasmite mai departe acest stil tradițional, în modul în care l-am învățat, cu toate principiile și elementele acestuia și în felul în care acesta ne-a influențat, fără să neglijăm vreuna din componentele de bază ale Wushu-ului din Wudang. 

Experiența noastră în practica artelor marțiale ne-a făcut să înțelegem că cel mai important moment este prezentul și că cea mai bună raportare la acesta, este prin atenția acordată componentei noastre fizice. Corpul nostru este cel care ne definește starea de sănătate și de echilibru, iar fiecare dintre noi are datoria să se preocupe de acesta și să îl mențină într-o stare cât mai bună. 

Parcursul nostru în artele marțiale ne-a indus interesul pentru dezvoltarea propriei persoane și pentru integrarea principiilor artelor marțiale chinezești în toate aspectele vieții noastre, iar acest lucru dorim să îl transmitem mai departe prin ceea ce ne-am propus să facem.

Cu siguranță, nu suntem nici primii, dar nici ultimii care au ocazia de a călători și de a experimenta pe propria piele cultura și tradiția Chinei. Acest loc deosebit și mistic, Munții Wudang, pe care alegem să îl vizităm în fiecare an, ne-a făcut să ducem pasiunea pentru artele marțiale la nivelul următor, acela de a o transforma într-un stil de viață și de a ne dori să transmitem mai departe ceea ce învățăm aici.

Un lucru foarte important pe care l-am învățat este păstrarea individualității noastre și a ceea ce am ales să facem și să exprimăm. Dacă am facut o alegere, aceasta a fost pentru că am considerat că este ceva care ni se potrivește și ne reprezintă. 

Principiul nostru este că, în viață, oricât de multe cunoștințe ai avea, învățarea nu se termină niciodată.

Despre noi | Wuxia |Wudang
bottom of page