top of page

 

De la un stagiu obișnuit la o experiență de neuitat!

Vara anului 2017 a fost deosebită și plină de experiențe noi. Deși era a treia oară când ajungeam în China, lucrurile aveau să fie total diferite față de celelalte dăți și față de ce ne așteptam. Am putea spune că atunci avea să înceapă povestea noastră pe drumul acesta.

 

Școala de vară din Shanghai

 

Am ajuns la Universitatea de Sport din Shanghai, pentru a participa la Școala de vară alături de alți studenți din întreaga lume. Acest stagiu este organizat anual de către Universitate, durează o lună de zile și are ca scop promovarea wushu-ului și a elementelor de cultură tradițională chineză, în întreaga lume. Timp de o lună de zile, am participat la cursuri zilnice de wushu combinate cu activitați culturale și excursii la diferite obiective turistice. Printre activitațile la care am luat parte ne amintim cu drag de cursul de isotrie și cultură a wushu-ului, cursul de tir cu arcul și ceremonia specifică acestuia, cursul de caligrafie, cursul de pictură, cursul de paper cutting, cursul de introducere în ceremonia ceaiului, cursul de bucătărie chineză și cursul de limbă chineză.

WhatsApp Image 2017-07-31 at 18.20.17 (1

 

Aici am avut onoarea de a-l întâlni pe Zhu Dong (Steve), profesor și cercetător la Universitatea de Sport. El a fost cel care ne-a introdus în ceea ce înseamnă wushu-ul modern, pregatirea competițională, dar și în predarea bazată pe studii științifice și principii psihologice. A fost pentru prima dată când cineva ne-a explicat într-un mod concret cum trebuie să decurgă antrenamentele, cum trebuie structurat programul și cum trebuie pregătiți și motivați sportivii.

 

Pe această cale, ținem să-i mulțumim lui Steve și tuturor celor din program pentru experiența deosebită pe care am avut-o și pentru toate cunoștințele pe care le-am acumulat.

 

Competiția din Huangshan

Punctul culminant al întregii experiențe a fost participarea la Competiția Internațională de Wushu din Huangshan. Deși a fost un eveniment neplanificat, ne-a adus multe satisfacții.

 

A fost pentru prima oară când am reprezentat țara la o competiție de o astfel de anvergură, la nivel internațional. Am avut onoarea să privim cum steagul României este ridicat alături de celelalte steaguri ale țărilor participante, sentiment pe care doar puțini au avut privilegiul de a-l trăi.

 

Efortul n-a fost însă în zadar, deoarece, din 4 probe la care am participat, ne-am întors cu 4 medalii, 3 de argint și 1 de bronz.

WhatsApp Image 2017-08-17 at 12.32.50.jp

 

Stagiul din Wudang

 

Ca în fiecare an, experiența noastră din China s-a terminat cu stagiul din Wudang, unde am avut parte de antrenamente intensive de 3 ori pe zi și de acumulare de informații teoretice. Totodată, am legat foarte multe prietenii atât cu studenții academiei, cât și cu toți instructorii de acolo. Am avut ocazia să progresăm sub atenția și supravegherea Maestrului Yuan Xiu Gang, căruia îi suntem recunoscătorii pentru tot ceea ce ne-a învățat.

bottom of page