top of page

 

Ne-am dorit ca vara anului 2018 să fie plină de antrenamente, așa că ne-am decis să petrecem trei luni în Wudang.  În primele două luni ne-am antrenat la Academia Maestrului Yuan Xiu Gang, iar următoarea lună la Academia Maestrului Chen Shi Xing.

 

Stagiul de la Academia Maestrului Yuan Xiu Gang

 

În China, perioada verii este destinată, în principal antrenamentelor de flexibilitate, în timp ce pe timpul iernii se antrenează mai mult forța.  N-a existat niciun antrenament în care să nu se pună accentul pe mobilitate și, fie că ne-a plăcut sau nu, instructorii chinezi ne-au întins în toate modurile posibile. Pe lângă aceasta, în fiecare zi aveam parte de un program de exerciții de condiționare extrem de solicitant, astfel încât cele trei antrenamente zilnice păreau fără sfârșit. Cu toate acestea, nici nu ne-am dorit să fie altfel.

Maestrul, instructorii și celelalte persoane din cadrul academiei ne-au primit cu inima deschisă facându-ne să ne simțim la fel de bine precum în stagiile anterioare. De asemenea, am reîntâlnit vechi prieteni care au făcut ca această experiență să fie de neuitat.

20180808_104312.jpg

Timpul nostru liber a fost dedicat, în mare parte, documentării privind filozofia taoistă, a diferitelor stiluri de wushu, a legendelor din Munții Wudang și din mitologia chineză și a elementelor tradiționale de cultură și metafizică. Mediul și persoanele cu care am interacționat ne-au făcut să întelegem principiile artelor marțiale, explicandu-ne  în detaliu teoriile după care au fost conepute.

Maestrul Yuan nu încetează niciodată să ne uimească, chiar și dintr-o simplă discuție cu el, aveam de învățat lucruri care ne vor rămâne întiparite în minte toată viața. Micile corecturi pe care ni le-a făcut la tehnică ne-au dat un alt înțeles tuturor lucrurilor pe care le învățasem până în momentul respectiv.

 

Stagiul de la Academia Maestrului Chen Shi Xing

 

Deoarece ne-am dorit să mai vizităm și o altă academie din Wudang, ne-am gândit că cea mai bună variantă ar fi renumita academie a Maestrului Chen Shi Xing. Deși ceea ce urma să învățăm nu era foarte diferit de ceea ce se face la cealaltă academie, am vrut să vedem și cum ar putea arăta un alt stil de predare. Am avut parte de un program extrem de încărcat și concentrat, dar totul a fost pe deplin meritat.

Totuși, ceea ce ne-a marcat pe viață a fost modul uimitor în care Maestrul Chen Shi Xing realmente zbura!  Din când în când aveam ocazia să îl vedem cum facea ceea ce știa cel mai bine, să sară!

bottom of page