top of page

 

FuHuQuan 伏虎拳

Boxul îmblânzirii Tigrului

FuHuQuan, „Boxul îmblânzirii Tigrului”, este o succesiune de mișcări care aduc împreună viteza și ferocitatea unui tigru ce își vânează prada. Mișcările combină tehnici de atac și de apărare, care generează forță printr-o tranziție rapidă și subtilă.

Mișcările sunt joase și controlate în acest stil, generând un impuls pe fiecare tehnică ofensivă. Această formă pătrunde și mai adânc în tehnicile complexe de preluare, în loviturile de picior, secerările și tranzițiile între posturi. Punând accent pe succesiuni de bază, această formă aduce practicantul la un nivel mai avansat, învățându-l un nou stil de coordonare și crescând forța, flexibilitatea și viteza.

 

Boxul îmblânzirii Tigrului acordă, de asemena, o atenție aparte conceptului de FaJin. Aceasta este o tehnică ce contribuie la deschiderea canalelor energetice și la flexibilitatea corpului, pentru a genera fortă explozivă în timpul unei lovituri. Se combină suplețea corpului, prin flexibilitate și prin mișcări specifice, cu duritatea corpului, prin forța musculară și prin coordonare, pentru a genera forța explozivă maximă, cu un consum minim de energie. 

Aceste tipuri de lovituri sunt de obicei destinate zonelor sensibile ale corpului. Loviturile sunt joase și se transformă rapid din blocaje în lovituri. Acest lucru ajută la menținerea forței pentru fiecare mișcare, reorientând astfel atenția practicantului asupra corpului în întregimea lui.

bottom of page