top of page

 

JiBenQuan 基本拳

(Boxul de bază)

 

Primele forme care se învață sunt concepute astfel încât să constituie pentru practicant o introducere cu privire la etapele principale ale artelor marțiale. Cu aceste forme, practica începe să îmbunătățească forța, flexibilitatea, coordonarea, vigoarea și rezistența fizică a practicantului.

Formele JiBenQuan și XuanGongQuan (1-3) sunt stiluri inițiale care au un impact benefic asupra dezvoltării luptătorului. În mod tradițional, aceste forme alătură mișcări de baza și succesiuni de mișcări. Aceste forme îi permit practicantului să acopere o varietate de mișcări și să acumuleze forță, exersându-le individual. De asemenea, posturile de bază, loviturile de picior și de pumn, apucările, aruncările și săriturile au fiecare sensul și aplicația lor marțială, în același fel în care au fost exersate la antrenamentele pentru exersarea mișcărilor de bază.

Prima formă care se învață este JiBenQuan, „Boxul de bază”. Deși majoritatea practicanților optează pentru un stil pe placul lor, JiBenQuan are un rol esențial în dezvoltarea luptătorului de arte marțiale.

bottom of page