top of page

 

LongHuaQuan 龙华拳

Boxul Dragonului

 

LongHuaQuan, „Boxul Dragonului”, este un stil complex care împletește mișcările ondulatorii, răsucite, și loviturile bruște ale Dragonul chinezesc. Această formă angrenează blocaje și tehnici de preluare care țintesc punctele sensibile ale corpului, cu menținerea „ghearelor Dragonului”, care reprezintă un element esențial al stilului.

Dragonul are o însemnătate foarte mare în tradiția populară chineză. Simbolul Dragonului a fost folosit atât în artele marțiale, cât și în medicină, în legende și povești, ca talisman, în interpretări zodiacale, în Fengshui, și este adesea folosit cu sens filosofic ori metaforic în texte clasice precum YiJing („Cartea transformărilor”). Dragonul simbolizează regalitate, putere benefică și dreptate. Stilul Dragonului pune aceste atribute și imagini în practică, dezvoltând tehnici de forță și suplețe.

Forma urmează o traiectorie circulară, generând forță prin posturile joase și prin torsionarea părții superioare a corpului. La fel cum Dragonul se răsucește și zboară în și din apă, mișcările alterenează între partea superioară și cea inferioară a corpului, prin tranziții subtile. Boxul Dragonului folosește loviturile cu „gheare”, care țintesc punctele slabe ale adversarului, pentru a apuca, a doborî, a sfâșia.

bottom of page