top of page

 

XuanWuQuan 玄武拳

Boxul Războinicului Întunecat

În mod tradiţional, ca ordine, XuanWuQuan se numără între formele care se studiază ultimele. Este o combinaţie avansată de tehnici, care include tehnici din BaGuaZhang, din stilul Dragonului, din XingYi, din stilul Tigrului şi din formele de bază.

XuanWuQuan valorifică stilul fluid şi coordonarea Taiji-ului, combinându-le cu mişcări dinamice, în forţă, specifice stilului BaGua şi stilului Dragonului, recunoscute pentru generarea forţei explozive.

Folosirea impulsurilor în manieră integrală este caracteristică acestei forme, fiecare mişcare fuzionând cu următoarea. Tranziţiile dinspre lent spre rapid îl învaţă pe practicant să exprime claritate şi măestrie în execuţie.

Mişcările devin unice pentru fiecare practicant în parte. Forma în sine reprezintă artă în mişcare. Cel care şi-a format o fundaţie solidă prin antrenamentele de bază va fi capabil să le folosească pentru a exprima un stil particularizat prin această formă.

Forţa explozivă specifică stilurilor BaGua, XingYi şi BaJi se regăseşte în această succesiune de mişcări. Este o formă care permite descoperirea abilităţilor personale şi depăşirea propriilor limite prin practică.

bottom of page